FŐOLDAL PROGRAMAJÁNLÓ TÉRKÉP GALÉRIÁK & JÁTÉK KAPCSOLAT SAJTÓSZOBA WEBKAMERÁK
Haszonbérleti pályázati felhívás
Gazdálkodási terv:
odt (LibreOffice), doc

Pályázati felhívások
Visszavonás
Bontási időpontok
Tájékoztatás
Közlemények
Döntés
12/2012 VM utasítás
Hortobágyi Nemzeti Parki Termék

Védjegy jogosultak
Felhívás
Pályázati anyagok letöltése
Környezeti nevelés

Versenyek óvodásoknak
Versenyek általános iskolásoknak
Versenyek középiskolásoknak
Versenyek családok részére
Előadások
Táborok
Erdei iskola
Kedvezményes osztálykirándulások
Felnőtt képzés
ÖKOTURIZMUS

RENDEZVÉNYNAPTÁR
PROGRAMAJÁNLÓ
LÁTOGATÓKÖZPONT
HORTOBÁGYI VADASPARK
HALASTAVI KISVASÚT
BEMUTATÓ TERÜLETEK
VEZETETT TÚRÁK
NÉPRAJZI KIÁLLÍTÁSOK
KÉZMŰVESUDVAR
CSILLAGOSÉGBOLT PARK
TISZAKÜRTI ARBORÉTUM
TOVÁBBI PROGRAMOK
SZÁLLÁS, ÉTKEZÉS
GERINCES CHECKLIST HORTOBÁGY
LÁTOGATÁSI SZABÁLYZAT
VÉDETT TERÜLETEK

HORTOBÁGYI NEMZETI PARK
TÁJVÉDELMI KÖRZETEK
TERMÉSZETVÉD. TERÜLETEK
TERMÉSZETVÉDELEM

SZERVEZET ÉS KAPCSOLAT
HNPI FEJLESZTÉSI TERV
FELADATKÖR & JOGI HÁTTÉR
TERM.VÉD. ŐRSZOLGÁLAT
TERMÉSZETMEGŐRZÉS
NATURA 2000
VAGYONKEZELÉS
AGRÁRTÁMOGATÁSOK
TV ZOOLÓGIAI TANSZÉK
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Európai uniós projektek
Közérdekű adatok - Üvegzseb
Közbeszerzések
Hortobágyi kisvasút üzletszabályzata
Letölthető dokumentumok
MTÉT/NATURA 2000 területekre vonatkozó kaszálási bejelentő adatlap: odtdoc
kaszálási engedély kérelem ürlap HNPI-tól bérelt területekre: odt, doc

Időjárás állomásainkPARTNEREINK

Szakmai partnerek
Turisztikai partnerek
Támogatóink
Keresés

Válasszon kategóriát !

Turisztika szálláshely
Turisztika bemutatóhely
Turisztika rendezvény
Madarász fajlista

Gyertek el osztályotokkal, csoportotokkal, családotokkal a Hortobágyra, ismerjétek meg a Hortobágy lakóit, és élményeiteket írjátok meg mese formájában! A mesék szereplői a Hortobágyon élő állatok lehetnek.
Örökítsd meg a Hortobágyon tett látogatásodat egy fényképpel és küldd el nekünk jpeg vagy jpg formátumban a lisztes.laszlo@hnp.hu email címre! A képek a lehető legnagyobb felbontásban készüljenek, de beküldeni csak olyat kell, aminek hosszabbik oldala max. 1500 pixeles.
Óvodás és iskolás gyerekek segítségét kérjük a tavasszal született vadló csikók elnevezéséhez. 2014-ben „R” betűvel kezdődő fiú és lányneveket várunk. A legjobb nevek beküldői egyben a csikók örökbefogadói is lesznek.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet a Herman Ottó Emlékév alkalmából óvodásoknak, általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulói, illetve középiskolások számára, 4 korcsoportban. Várunk minden olyan szabadon választott technikával készült művet, amely a pókokkal, pókok életével kapcsolatos. Beküldési határidő: 2014. április 1.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság "Játékos Hortobágy" címmel vetélkedőt szervez óvodás csoportok számára. A 3 fordulós írásbeli vetélkedőre vegyes korosztályú csoportok is jelentkezhetnek. Jelentkezés határideje: 2014. február 19.
A Hortobágyi Nemzeti Park második alkalommal hirdet néptáncversenyt óvodák és óvodás néptánccsoportok részére. A versenyre létszámkorlátozás nélkül, akár vegyes korosztályú csapatok is jelentkezhetnek. Jelentkezési határidő: 2014. március 1.
Kedves óvodapedagógusok, kedves szülők!
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság a 2014-es évben is sokféle színes, játékos vetélkedőt, alkotópályázatot hirdet, melyekre az óvodás korosztályt is szeretné minél szélesebb körben bevonni. Az érdeklődő óvodásokat a következő programokra invitáljuk:
Lezárult a "Hulladékból élet" alkotópályázat! A Föld napja alkalmából meghirdetett pályázat beérkezett alkotásait a zsűri 3 kategóriában bírálta el: általános iskolások, óvodás csoport 3 fő alatt, óvodás csoport 3 fő felett. Az pályaművekben felhasználásra kerültek kupakok, PET-palack, joghurtos doboz, papír tojástartó, parafa dugó, maradék fonal, WC-papír és papírtörlő guriga, alumínium hulladék, fültisztító pálcika, CD lemezek, stb. A nyertes alkotások megtekinthetők a részletekben.
Figyelem, figyelem! Névadó verseny indul az első vágányról! A vágány mellett kérjük vigyázzanak! Egy kiskutya, kiscica családba érkezését hosszas fejtörés előzi meg: mi legyen a neve? Nem könnyű feladat olyat találni, ami illik kedves, mókás, netán harapós személyiségére. De nemcsak az élőlényeknek adunk nevet. Mások előtt talán nem vallod be, de tedd a kezed a szívedre: ugye, hogy a kedvenc plüssmacidat is néven szólítod? Gyere, segíts nekünk Te is a névadásban! A Hortobágy-halastavi Kisvasút C50-es mozdonya március 25. és április 30. között várja az ötletes, találó neveket!
Tavasszal születnek a vadló csikók. A Hortobágyi Nemzeti Park az idén névadó versenyt hirdet óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt, a csikók elnevezéséhez a gyerekek segítségét kérjük. 2013-ban „P” betűvel kezdődő fiú és lányneveket várunk. A legjobb nevek beküldői egyben a csikók örökbefogadói is lesznek. A nyertesek családjukkal együtt részt vehetnek a keresztelő ünnepségen és egy kellemes napot tölthetnek el a Hortobágyi Vadasparkban.
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság fennállásának 40. évfordulója alkalmából alkotópályázatot hirdet Hajdú-Bihar megyei óvodás és általános iskolás gyerekek számára „Hulladékból élet” címmel. A versenyre olyan 3 fős csapatok munkáit, szobrait várjuk, akik az emberek számára haszontalan szemetet újrahasznosítva bemutatják a nagyközönség számára Hortobágy szépségét. Téma: Hortobágy természeti és kulturális értékei (növény és állatvilág, épületek, pásztorélet).
Kedves gyerekek, kedves pedagógusok! A Hortobágyi Nemzeti Park óvodás és iskolás csoportok részére a 2013-as év május-júniusi időszakára kedvezményes programcsomagokat ajánl.
Kedves Gyerekek! Gyertek el osztályotokkal, családotokkal a Hortobágyi Vadasparkba, ismerjétek meg a Hortobágy lakóit, és élményeiteket írjátok meg mese formájában! A mesék szereplői a Hortobágyon élő állatok lehetnek. Az elkészült alkotásokat május 1. és augusztus 31. között várjuk!
A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvény keretében szeretnénk meghirdetni a Hajdú-Bihar megyei óvodák óvodai néptánccsoportjai között egy néptánc vetélkedőt. A vetélkedő első három helyezett csapata felkérést és bemutatkozási lehetőséget kap a június 8-ai rendezvényre a nagyszínpadon. Amennyiben felhívásunk felkeltette érdeklődését, úgy a mellékelt regisztrációs lapon kérem, jelezzék részvételi szándékukat.