FŐOLDAL PROGRAMAJÁNLÓ TÉRKÉP GALÉRIÁK & JÁTÉK KAPCSOLAT SAJTÓSZOBA WEBKAMERÁK
Haszonbérleti pályázati felhívás
Gazdálkodási terv:
odt (LibreOffice), doc

Pályázati felhívások
Visszavonás
Bontási időpontok
Tájékoztatás
Közlemények
Döntés
12/2012 VM utasítás
Hortobágyi Nemzeti Parki Termék

Védjegy jogosultak
Felhívás
Pályázati anyagok letöltése
Környezeti nevelés

Versenyek óvodásoknak
Versenyek általános iskolásoknak
Versenyek középiskolásoknak
Versenyek családok részére
Előadások
Táborok
Erdei iskola
Kedvezményes osztálykirándulások
Felnőtt képzés
ÖKOTURIZMUS

RENDEZVÉNYNAPTÁR
PROGRAMAJÁNLÓ
LÁTOGATÓKÖZPONT
HORTOBÁGYI VADASPARK
HALASTAVI KISVASÚT
BEMUTATÓ TERÜLETEK
VEZETETT TÚRÁK
NÉPRAJZI KIÁLLÍTÁSOK
KÉZMŰVESUDVAR
CSILLAGOSÉGBOLT PARK
TISZAKÜRTI ARBORÉTUM
TOVÁBBI PROGRAMOK
SZÁLLÁS, ÉTKEZÉS
GERINCES CHECKLIST HORTOBÁGY
LÁTOGATÁSI SZABÁLYZAT
VÉDETT TERÜLETEK

HORTOBÁGYI NEMZETI PARK
TÁJVÉDELMI KÖRZETEK
TERMÉSZETVÉD. TERÜLETEK
TERMÉSZETVÉDELEM

SZERVEZET ÉS KAPCSOLAT
HNPI FEJLESZTÉSI TERV
FELADATKÖR & JOGI HÁTTÉR
TERM.VÉD. ŐRSZOLGÁLAT
TERMÉSZETMEGŐRZÉS
NATURA 2000
VAGYONKEZELÉS
AGRÁRTÁMOGATÁSOK
TV ZOOLÓGIAI TANSZÉK
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Európai uniós projektek
Közérdekű adatok - Üvegzseb
Közbeszerzések
Hortobágyi kisvasút üzletszabályzata
Letölthető dokumentumok
MTÉT/NATURA 2000 területekre vonatkozó kaszálási bejelentő adatlap: odtdoc
kaszálási engedély kérelem ürlap HNPI-tól bérelt területekre: odt, doc

Időjárás állomásainkPARTNEREINK

Szakmai partnerek
Turisztikai partnerek
Támogatóink
Keresés

Válasszon kategóriát !

Turisztika szálláshely
Turisztika bemutatóhely
Turisztika rendezvény
Madarász fajlista

Örökítsd meg a Hortobágyon tett látogatásodat egy fényképpel és küldd el nekünk jpeg vagy jpg formátumban a lisztes.laszlo@hnp.hu email címre! A képek a lehető legnagyobb felbontásban készüljenek, de beküldeni csak olyat kell, aminek hosszabbik oldala max. 1500 pixeles.
Gyertek el osztályotokkal, csoportotokkal, családotokkal a Hortobágyra, ismerjétek meg a Hortobágy lakóit, és élményeiteket írjátok meg mese formájában! A mesék szereplői a Hortobágyon élő állatok lehetnek.
Óvodás és iskolás gyerekek segítségét kérjük a tavasszal született vadló csikók elnevezéséhez. 2014-ben „R” betűvel kezdődő fiú és lányneveket várunk. A legjobb nevek beküldői egyben a csikók örökbefogadói is lesznek.
2014.06.16.
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság különböző szervezetekkel együttműködve a 2013/2014-es tanévben nyolc vetélkedőt hirdetett meg és bonyolított le. A vetélkedőkön összesen 3035 gyermek vett részt. Köszönjük szépen minden gyermeknek, felkészítő pedagógusnak, szülőnek, intézménynek a munkáját!
Lezárult a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. által 6. osztályos tanulóknak meghirdetett természetismereti és néprajzi vetélkedő 3 írásbeli fordulója. A verseny döntőjét 2014. május 30-án tartották a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjában.
Kedves gyerekek, kedves pedagógusok!
Túl vagyunk a Tisza-tavi Ki Mit Tud 2013/2014-es vetélkedő 6. fordulóján is! A nagyon sok munka és felkészülés rendkívül szoros végeredményt alakított ki a csapatok között. A nevezett 202 csapatból összesen 117 volt az, akik mind a hat forduló feladatlapját beküldték, nem kis feladatot okozva természetesen a szervezőknek.

A pásztorok viselt dolgai vetélkedő I. fordulójának eredményei letölthetők itt.

A pásztorok viselt dolgai vetélkedő II. fordulójának eredményei letölthetők itt.

Kedves gyerekek!
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. által meghirdetett "A Mi Hortobágyunk" című természetismereti és néprajzi verseny eredményeit a részletekben láthatjátok.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet a Herman Ottó Emlékév alkalmából óvodásoknak, általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulói, illetve középiskolások számára, 4 korcsoportban. Várunk minden olyan szabadon választott technikával készült művet, amely a pókokkal, pókok életével kapcsolatos. Beküldési határidő: 2014. április 1.

A Tisza-tavi Ki Mit Tud 2013/2014 IV. fordulójának eredménye letölthető itt.
A Tisza-tavi Ki Mit Tud 2013/2014 V. fordulójának eredménye letölthető itt.
Általános iskolák 4-5. osztályos, négy fős csapatainak jelentkezését várjuk a hamarosan induló, "Pásztorok viselt dolgai" című vetélkedőnkre. A vetélkedő feladataiban a Hortobágy néprajzi értékeihez, a pásztorok használati tárgyaihoz, szokásaihoz kapcsolódó feladatokkal találkozhatunk.
Jelentkezési határidő: február 21.
Kedves gyerekek, kedves pedagógusok!
Általános iskolák 3-4. és 6-7. korosztályú, három fős csapatainak jelentkezését várjuk a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. közös szervezésében induló "Csodálatos vadvilág" vetélkedőnkre.
Jelentkezési határidő: február 27.
Általános iskolák felső osztályos, három fős csapatainak jelentkezését várjuk a hamarosan induló "Alföldi erdők élővilága" című vetélkedőnkre. A vetélkedő témájában az alföldi erdők élővilága mellett a Herman Ottó emlékév kapcsán kiemelt figyelmet kapnak azok madárvilága is.
Jelentkezési határidő: március 14.
Kedves gyerekek, kedves pedagógusok, kedves szülők!
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság a 2014-es évben is sokféle színes, játékos vetélkedővel, alkotópályázattal várja a Hortobágy iránt érdeklődő tanulókat. Ajánlataink között az általános iskolások minden korosztálya megtalálhatja a számára megfelelő versenyt, vetélkedőt, tábort.
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. 2014-ban is meghirdeti "A Mi Hortobágyunk" című természetismereti és néprajzi versenyt a HNPI működési területén. A versenyre 3 fős, 6. osztályos tanulókból álló csapatok nevezését várjuk.
Jelentkezési határidő: február 14.
A Dunától keletre (Budapestet is beleértve) meghirdetett Tisza-tavi Ki Mit Tud 2012/2013-as vetélkedőre a vártnál is több, mintegy 140 csapat jelentkezett, nem könnyű helyzetet és munkát teremtve a szervezőknek. A "részletek"-re kattintva megtekinthetitek eredményeiteket. Sok sikert és jó munkát kívánunk a feladatok megoldásához!
A Tisza-tó Napja rendezvénysorozat zárásaként a Sporthorgász Kft. horgászversenyt hirdet gyermekeknek.
2013. május 19-én délelőtt várunk minden 14 évnél fiatalabb horgászpalántát Tiszafüreden, a Holt-Tisza szabad strandján.
Lezárult a "Hulladékból élet" alkotópályázat! A Föld napja alkalmából meghirdetett pályázat beérkezett alkotásait a zsűri 3 kategóriában bírálta el: általános iskolások, óvodás csoport 3 fő alatt, óvodás csoport 3 fő felett. Az pályaművekben felhasználásra kerültek kupakok, PET-palack, joghurtos doboz, papír tojástartó, parafa dugó, maradék fonal, WC-papír és papírtörlő guriga, alumínium hulladék, fültisztító pálcika, CD lemezek, stb. A nyertes alkotások megtekinthetők a részletekben.
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. által meghirdetett "A Mi Hortobágyunk" című természetismereti és néprajzi versenyre 134 csapat nevezése érkezett be. Az első forduló feladatlapját beküldő versenyzők eredményei a részletekben találhatók.
Figyelem, figyelem! Névadó verseny indul az első vágányról! A vágány mellett kérjük vigyázzanak! Egy kiskutya, kiscica családba érkezését hosszas fejtörés előzi meg: mi legyen a neve? Nem könnyű feladat olyat találni, ami illik kedves, mókás, netán harapós személyiségére. De nemcsak az élőlényeknek adunk nevet. Mások előtt talán nem vallod be, de tedd a kezed a szívedre: ugye, hogy a kedvenc plüssmacidat is néven szólítod? Gyere, segíts nekünk Te is a névadásban! A Hortobágy-halastavi Kisvasút C50-es mozdonya március 25. és április 30. között várja az ötletes, találó neveket!
A Tenno Fotó és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság közös pályázati felhívást hirdet amatőr fotósok részére. Örökítsd meg a Hortobágyi Vadasparkban tett látogatásodat egy fényképpel és küldd el nekünk! Ha elég szemfülesek vagytok és van időtök kivárni egy-egy pillanatot, olyan fotókat készíthettek itt, ami nemcsak nektek okoz örömöt, hanem mindazoknak, akik megcsodálják a kiállított képeiteket. A legjobb képekből kiállítást szervezünk, valamint a legügyesebbek különféle jutalmazásokban részesülhetnek. 
Tavasszal születnek a vadló csikók. A Hortobágyi Nemzeti Park az idén névadó versenyt hirdet óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt, a csikók elnevezéséhez a gyerekek segítségét kérjük. 2013-ban „P” betűvel kezdődő fiú és lányneveket várunk. A legjobb nevek beküldői egyben a csikók örökbefogadói is lesznek. A nyertesek családjukkal együtt részt vehetnek a keresztelő ünnepségen és egy kellemes napot tölthetnek el a Hortobágyi Vadasparkban.
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság fennállásának 40. évfordulója alkalmából alkotópályázatot hirdet Hajdú-Bihar megyei óvodás és általános iskolás gyerekek számára „Hulladékból élet” címmel. A versenyre olyan 3 fős csapatok munkáit, szobrait várjuk, akik az emberek számára haszontalan szemetet újrahasznosítva bemutatják a nagyközönség számára Hortobágy szépségét. Téma: Hortobágy természeti és kulturális értékei (növény és állatvilág, épületek, pásztorélet).
Kedves Gyerekek! Gyertek el osztályotokkal, családotokkal a Hortobágyi Vadasparkba, ismerjétek meg a Hortobágy lakóit, és élményeiteket írjátok meg mese formájában! A mesék szereplői a Hortobágyon élő állatok lehetnek. Az elkészült alkotásokat május 1. és augusztus 31. között várjuk!
Kedves gyerekek, kedves pedagógusok! A Hortobágyi Nemzeti Park óvodás és iskolás csoportok részére a 2013-as év május-júniusi időszakára kedvezményes programcsomagokat ajánl.
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola közös pályázati felhívásban vetélkedőt szervez a „Debreceni Nagyerdő múltja és jelene” címmel. A vetélkedő célja, hogy hasznos információkhoz juttassa a tanulókat, segítsen megismerni a Nagyerdőt és azon keresztül az alföldi erdők élővilágát is. A játékos, gyorsasági, ügyességi feladatokat is tartalmazó vetélkedőre 4 fős csapatokat várunk, jelentkezési határidő: február 28!
Kedves Diákok! Tisztelt Tanárok! A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. vetélkedőt hirdet "Csodálatos vadvilág" címmel általános iskolák 6-7. osztályosai számára. A vetélkedőre az állatvilág iránt kiemelten érdeklődő 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. Jelentkezési határidő: február 20.
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. 2013-ban is meghirdeti "A Mi Hortobágyunk" című természetismereti és néprajzi versenyt a HNPI működési területén. A versenyre 3 fős, 6. osztályos tanulókból álló csapatok nevezését várjuk.
Jelentkezési határidő: február 15.
Tudtad, hogy Közép-Európa legnagyobb mesterséges tava, a Tisza-tó 2013-ban 35 éves lesz? Ismered-e a tó sok-sok arcát? Kiderítsük együtt? Nevezz és játssz velünk! Olyan 6. osztályos, három fős csapatokat várunk, akiket érdekel a Tisza-tó, annak élővilága, s szívesen részt vennének egy kicsit gondolkodtató, kicsit alkotó feladatokból álló versenyen.
A Hajdú-Bihar megyei óvodák és általános iskolák körében négy korosztályban meghirdetett pályázatra 16 intézményből 248 pályamű érkezett, melyekből a szakmai zsűri 46 rajzot emelt ki. A jó hangulatú díjátadó éppen október 20-ára, a "Daruünnepre" esett, amikor is a díjazott gyerekek számos programon is részt vehettek. Mindenkinek köszönjük a részvételt és gratulálunk a felkészítő tanároknak és tanítványaiknak! A helyezést és különdíjakat, dicséreteket elért pályázók névsora a részletekben megtekinthető.